Even voorstellen

Even voorstellen

Wie zijn wij en hoe is onze Oudduitse Herder Kennel ‘Of The Vigilantes’ eigenlijk ontstaan? Tijd om onszelf eens voor te stellen.

Mijn naam is Roeline van Bragt, woonachtig in Ederveen, nog heerlijk bij mijn ouders thuis. Ik werk als Paraveterinair Dierenartsassistent en volg daarnaast een opleiding tot Gedragstherapeut voor honden bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Ook ben ik actief in de Lang Stokhaar en Oudduitse Herder Vereniging op het gebied van de gezondheid. Onvoorstelbaar misschien, maar als kind was ik erg bang voor honden. Dit veranderde toen wij onze eerste hond namen, een Amerikaanse Cocker Spaniël met de naam Roy. Vanaf dat moment leerden we de hond en het hondengedrag kennen en verdween de angst voor honden.

Vanwege mijn vaders werk hebben we een tijd in Malawi (Afrika) gewoond waar we honden nodig hadden voor de bewaking. Bij het huis waar wij gingen wonen, waren al twee honden met de namen Jack en Shy. Jack miste een oog door een slangenbeet. Shy had een ontzettend bang karakter, de eerste weken verstopte ze zich in de tuin en kwam niet bij ons in de buurt. Met de tijd veranderde haar karakter en werd ze een lieve hond die van aandacht en menselijk gezelschap ging houden. 

Omdat Jack en Shy allebei wat oud en doof werden, kochten wij er een puppy bij. Een kruising van Duitse Herder met Rottweiler, met de naam Randy. Een geweldige, trouwe hond en enorm beschermend, precies wat we zochten en nodig hadden in Afrika. Toen Randy eenmaal volwassen was, besloten we er nog een puppy bij te nemen. Dit werd een Duitse Herder teef met de naam Tessa, zij was een prachtige en lieve hond.

Bij terugkeer in Nederland ontstond na enige tijd zonder hond weer het verlangen. Op zoek naar een geschikt ras, goede fokker en een beschikbare pup. We kwamen een advertentie tegen van Oudduitse Herder puppy’s en na een bezoekje aan Fidelis Oudduitse Herder kennel in Emmen waren we verkocht. We kozen voor het enige zwarte pupje, Adinda is haar kennelnaam en bij ons kreeg ze de naam Rena, geboren op 26 november 2013. Door haar hebben we dit geweldige en super ras, de Oudduitse Herder, leren kennen.  

Rena is een zwarte Oudduitse Herder maar ze is niet volledig zwart, ze heeft een bruine ondervacht en  een bruingrijze gloed door haar vacht, wat ook wel black smoke wordt genoemd. Ze is erg leergierig en geniet ervan om nieuwe dingen te leren en voor je te werken. Het liefst ligt ze buiten in de mand de omgeving te observeren. Aandacht vindt ze geweldig, lekker knuffelen of spelen.

Wij zijn als kennel aangesloten bij de Lang Stokhaar en Oudduitse Herder Vereniging en vinden gezondheid en karakter erg belangrijk. In een rustig tempo hebben wij alle stappen doorlopen, gezondheidsonderzoeken, shows en aankeuring. Voor al deze informatie en haar uitslagen en certificaten hebben wij een aparte pagina aangemaakt op onze website. De reden van ons fokken, is dat we zelf enthousiast zijn over dit ras, Rena een gezonde en lieve hond vinden en eens het gebeuren van een nestje mee wilden maken. Zeker als Paraveterinair lijkt het me leuk dit zelf eens te ervaren aangezien de bijzondere gevallen en keizersnedes in de dierenartsenpraktijk voorkomen maar geen standaard bevalling en gebeuren eromheen. 

Ondertussen hebben we de dracht, geboorte en opgroei van ons eerste nest mogen ervaren. Wat een ontzettend bijzondere ervaring. Ons hele gezin heeft ervan genoten, precies in de zomervakantie met prachtig weer, perfect voor pups om lekker buiten te kunnen genieten. De foto’s en uitgebreide verhalen over dit eerste nest staan verderop op onze website.