Nieuws

Website bijgewerkt

Website bijgewerkt

De website heeft een update gehad. Bij iedere hond zijn nieuwe foto’s toegevoegd die wij de afgelopen periode van de eigenaren hebben ontvangen. Zie onderstaand of ze zijn per hond te bekijken via het menu ‘Eerste nest’ en dan naar ‘En toen…’ Geniet met ons mee, veel kijkplezier! Jack Dex Cornelis Rose Sepp Rhodos Scott

Puppy’s uitgevlogen

Puppy’s uitgevlogen

Alle pups zijn uitgevlogen naar hun nieuwe plekjes. Wennen, zonder al die kleintjes om je heen. Rena heeft er heel goed op gereageerd. Toen de laatste pups vertrokken waren, heeft ze enorm veel geslapen, aan één stuk door, eindelijk ongestoord. Nu alle aandacht weer voor haar alleen, lekker erop uit voor lange wandelingen en haar conditie weer opbouwen. Ondertussen krijgen we leuke berichtjes van de pupeigenaren, mooie foto’s en filmpjes. Super, ook al zijn de pups er dan niet meer,…

Lees Meer Lees Meer

Time flies when you’re having fun

Time flies when you’re having fun

Vijf weken alweer, allemaal boven de 3 kg gewicht en wat een hondjes zijn het al geworden. De eerste vier weken alleen maar moedermelk gedronken en vanaf die tijd langzaam aan wat andere dingen proberen. Begonnen met wat rauw gehakt, daarna wat ander vleesvoer en nu ook al wat geweekte brokken gestampt tot een papje. Wennen hoeven ze niet want vanaf het allereerste begin eten ze met hoge snelheid de bakjes leeg. De melk is nu lekker als toetje. Volop…

Lees Meer Lees Meer

Moeder en pups doen het goed

Moeder en pups doen het goed

Vandaag zijn de pups drie weken en wat gaat het goed. We zijn enorm trots op Rena! Ze eet ontzettend veel maar dat is begrijpelijk met zeven hongerige pups. Ondanks alles ziet ze er goed uit en heeft ze haar volle energie weer terug. De pups groeien alle zeven goed, zijn allemaal boven de 1500 gram, hebben de oortjes en oogjes open en wandelen de eerste rondjes door de werpkist. Bijzonder om deze groei zo mee te maken.

Trotse moeder van een 7-tal!

Trotse moeder van een 7-tal!

Zaterdag 10 juni is Rena trotse moeder geworden van 7 prachtige en gezonde pups. De bevalling duurde lang en was behoorlijk pittig met drie stuitliggingen en gewichten boven de 500 gram. Het 7-tal bestaat uit 6 reuen en 1 dame. In plaats van de namen beginnend met de A-, hebben we gekozen voor het thema bloemen en hebben de pups Latijnse bloemennamen. De pups zullen we morgen voorstellen!  

Drachtig!

Drachtig!

Met behulp van de echo hebben we kunnen zien dat Rena drachtig is! We verwachten de geboorte van de pups halverwege juni.

Echo gepland op 9 mei

Echo gepland op 9 mei

Oeh, het komt steeds dichterbij! Op dinsdag avond 9 mei zal de dierenarts bij ons thuis komen met de echo. Geen gesleep, geen wachttijden, geen drukke praktijk maar gewoon relaxed thuis. En dan weten we het zeker!

Geslaagde dekkingen

Geslaagde dekkingen

Gisteravond en vanavond hebben er geslaagde dekkingen plaatsgevonden tussen Rena en Jack. Wat deden ze het allebei goed. Nu geduld hebben tot de echo..

Dekreu Amor Jack van de Hoogenweg

Dekreu Amor Jack van de Hoogenweg

Rena is loops en zal binnenkort gedekt worden door Amor Jack van de Hoogenweg, een mooie Oudduitse Herder met een lief en enthousiast karakter. Wat betreft gezondheid HD-A, ED-VRIJ en DM VRIJ door vererving. Meer informatie over Jack kunt u vinden op de site van zijn fokker: http://vandehoogenweg.nl/honden/jack%20(dekreu).html

Certificaat van Fokgeschiktheid

Certificaat van Fokgeschiktheid

Het certificaat van Fokgeschiktheid vanuit de Lang Stokhaar en Oudduitse Herder Vereniging (LSOHV) hebben we ontvangen. Rena is nu helemaal goedgekeurd en bij haar volgende loopsheid zal ze gedekt worden. Deze loopsheid verwachten we in april. Over de dekreu volgt binnenkort meer informatie!