Zevende week

Zevende week

Boordevol energie!! Wat een plezier hebben ze met elkaar. Prachtig om naar te kijken. De eerste oortjes gaan al overeind staan. Allemaal nu ruim over de 5 kg.

Dinsdag is de dierenarts geweest om alle puppen na te kijken, te vaccineren, te chippen en een swab af te nemen voor DNA-onderzoek/-vastlegging. Alle zeven zijn ze gezond verklaard.

Donderdag begin van de middag bezoek gehad vanuit de LSOHV voor nestcontrole. Een fijn bezoek en gelukkig alles positief bevonden.

Donderdag later op de middag was dan eindelijk de karaktertest door Renée Klein van Hondenschool Dutchdogs. Zij heeft de pups één voor één getest in een onbekende ruimte, toch duidelijke verschillen in karakters. Naar aanleiding van de uitslag van deze test hebben we de pups toegezegd aan de nieuwe eigenaren.

Zaterdag was er dan de finale kijk- en knuffel meeting voor de pupkopers. Een groep van ongeveer 20 mensen, gezellige drukte. Voor de pups was de grootte van de groep geen probleem, die zijn gelukkig al wat gewend. Na een half uurtje lagen ze dan ook allemaal knock-out, zo moe van het spelen, knuffelen en op de foto gaan. De roepnamen voor de pups zijn bekend, onder onderstaande foto’s staan ze vermeld.

De socialisatie van de pups is volop bezig, nu niet alleen meer in de tuin, achter op het terrein of een blokje om. Nee, nu ook om de beurten in twee-, drie- of viertallen mee naar o.a. de Intratuin, supermarkt, dorp, fotoshoot. In het begin heel spannend maar duidelijk te merken dat hoe meer ze meegaan, hoe relaxter en gemakkelijker ze worden!

Malva gaat Jack heten, vernoemd naar papa Jack

Bellis gaat Dex heten, afgeleid van Dexter

Vanda gaat Cornelus heten

Viola gaat Rose heten, blijft in het thema bloemen

Geranos gaat Sepp heten

Rhodos blijft de mooie naam Rhodos houden

Dianthus gaat Scott heten